Ako mogu ljudi u El Salvadoru, zašto se onda ja premišljam...

Updated: Oct 22


Dolazi neko novo vrijeme, neke nove tehnologije, neki novi izazovi...


Ono kako ja vidim, ta blockchain tehnologija, zasigurno će, donijeti puno boljih i pravednijih stvari ovom svijetu...


No ja o njoj i tome, neću risati/pisati...


Već ozaren tom tehnologijom i njenim mogućnostima, i uronivši nedavno u taj matrix svijet, odlučih da osiguram svojim dragim kupcima, mogućnost plaćanja mojih proizvoda i crypto valutama, prema protuvrijednosti, kuna ili eura na dan plačanja. (...a to je sve radi jednog bicikliste u prolazu, koji plaća samo kriptovalutama...)


Ono što koristim, su tri aplikacije, koje su meni lako upravljive i to su:


(Vi možete naći sebi i bolje aplikacije za držanje i upravljanje kriptovalutama.)


Coinbase (<==link na aplikaciju) kao jednostavna i osnovna mjenjačnica. Coinbase dozvoljava držanje valuta na svojoj mjenjačnici. Kroz nju možete primati i slati kriptovalute od svojih i svojim obitelji, prijateljima, kupcima itd... Kod kupovine kripto valuta, da izbjegnete naknade možete ubaciti/dodati novac putem SEPA transfera (<==link na postupak), to je način transfera novca kod kojeg nema naknada od same aplikacije. No možete i dodati novac i putem kreditne kartice, uz relativno višu naknadu, naročito ako dodajete manju količinu novca.


Zatim koristim COINBASE PRO, to je malo napredniji alat kojim možete izvoditi sve kao i na osnovnom Coinbaseu, samo ima određene alate koji Vam mogu pomoći ako imate brokerske sklonosti... Inače je kompatibilan je sa osnovnim Coinbaseom, pa možete između njih transferirati sve kriptovalute bez naknada.


Gornje dvije aplikacije su bez PRIVATE KEY zaštite, pa postoji potencijalno veća opasnost od gubitka/krađe tih valuta.


I na kraju koristim Coinbase wallet, izdvojena aplikacija, kompatibilna sa osnovnim Coinbaseom, na kojem možete sigurnije čuvati svoje kriptovalute (postoji PRIVATE KEY), a sa kojim isto tako možete primati i slati kriptovalute izmežu obitelji, prijatelja ili kupaca. Prebacivanje kripto valuta sa osnovnog Coinbasea na Coinbase wallet, je preporučljivo, trenutno za Bitcoin, Dogecoin, Litecoin, i još par valuta, dok za ostale kripto valute (npr. Ethereum), se plača vrlo visoka naknada i trenutno nije zahvalna takva transakcija. Wallet više služi za dugoročno i sigurnije čuvanje valuta.Za još više detalja, pogledajte si preko You Tuba razno razne videe... ;0)


#Coinbase #CoinbasePRO #CoinbaseWallet #BlockChain #CryptoCurrency

5 views0 comments

Recent Posts

See All